Monday, 28 November 2011

belon buih belon buih:D

assalamualaikum .
oke tadi aku jalan-jalan di google .
pastu aku ternapak satu picture yang mengingatkan aku pada zaman kanak-kanak aku :3
eh bukan yang kepale tuh :3
yang belon berbuih tuh.belon buih kot namenya.hah .

*oke pade suatu hari mak aku suruh aku pergi ke kedai,beli kari
time tuh umur aku baru 5 tahun kalau ta silap.
so aku pun pergi la kedai.
sampai kedai aku,ternampak mainan-mainan yang ada kat situ.
(yang plastik dalam dia ada mainan satu plastik 20sen-50sen law ta silap).
then terus belek-belek plastik mainan tuh
tetibe!aku ternampak belon buih.
napak je belon buih tuh.aku terus lupe na beli kari.
(budak-budak,biasa lah  kan :D HAHAH)
dalam otak.belon buih.belon buih.belon buih.HAHAH
then aku terus tarik plastik mainan tu.
terus bayar dan terus je balik.
sampai je rumah aku pergi ke dapur.
dengan muka "selamber" main belon buih tuh depan mak aku.
 mak aku tanya mane kari.aku pun tunjuk belon tu.
mak aku tengok je muka aku yang lupa pasal kari tu.


*semua manusia buat silap kan :D
*zaman kanak memang best kan <3


dah bace ? jangan lupe comment dan like ya !

No comments: